„Ето колко е добро и колко угодно, да живеят братя в единомислие.“ (Псалом 133)

  2, 3 септември 2022 г. във Варна: Международна научна конференция – 100 години Школата на Учителя

  2, 3 септември 2022 г. във Варна: Международна научна конференция – 100 години Школата на Учителя

  „ВРАТАТА на ШКОЛАТА” – 100 години Школата на Учителя

  Във „ВРАТАТА на ШКОЛАТА” се синтезират проблемите по основите на цивилизацията, от гледището на едно Друго Познание, добито чрез специално…

  БЕСЕДИ ЗА ЛДШ 2022

  БЕСЕДИ ЗА ЛДШ 2022 Здравейте, приятели, продължаваме последователността на четене на беседите държани на Рила, тази година следва томчето:  “Езикът…

  ЧЕТЕНЕ НА ЮБИЛЕЙНИ БЕСЕДИ ПО СЛУЧАЙ 100 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОКУЛТНАТА ШКОЛА ОТ УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО В БЪЛГАРИЯ

  Братя и сестри, продължаваме четенето на юбилейните беседи по време на ЛДШ на Рила. Както миналата година, след паневритмия или…

  Наряд по случай 100-годишнината от вселяването на Господния Дух в Петър Дънов

  “Господният Дух се е вселил в Петър Дънов на 16 юли 1922 г. в Чамкория, в 15 часа, при връщане…

  Указания за организирането на Лятна Духовна Школа на Рила през 2022 година.

  Указания за организирането на Лятна Духовна Школа на Рила през 2022 година. Лятната духовна школа на Рила се организира от Духовно…

  Тук е календарът ни с програма за събития: срещи, събори, творчески мероприятия (концерти, изложби, представяне на книги и др.), общи молитви на последователите на Бялото братство в България и полезни новини с информация за синархията, както и други теми свързани с хармонизиране, координиране и сплотяване чрез братски живот по методите завещани ни от Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) .

  Предстоящи събития - кликнете върху избрана дата за още подробности (на мобилните устройства информацията се показва под календара)

  Покажи събитията по категории

  Местоположения

  Изчисти предпочитанията
  Пон
  Вт
  Ср
  Четв
  Пет
  Съб
  Неделя
  юни
  юни
  1
  • Виртуална синархия с Мария Майсторова
   22:00 -23:00
   01.07.2020-05.07.2020

   Мили приятели,

    

   И през летните месеци астрологичната картина ще бъде все така сложна и напрегната, както ви писах по-рано. До излизането на Меркурий от ретроградната му фаза сме в тъй наречения коридор на затъмненията, където ще продължават да “гърмят заложените вече мини”,  както у нас, така и по света.

   Активността в кардиналните знаци получи силен импулс с навлизането на Марс в Овен на 28 юни. А Марс в Овен е вдъхновение и катализатор на промените. До 3 юли, обаче, ще продължи квадратулата му към лунните възли, което ще засилва решителността, волята и самонадеяността у хората със силно марсово влияние, и при тези от вас с повече планети в кардиналните знаци.

   Границата между двата месеца юни/юли е вододелна зона за няколко точни аспекта между космичните обекти движещи се в тях. В края на юни, на 30-ти, е вторият точен съвпад на Юпитер и Плутон, средата на цикъла на съвпадите за 2020 година. А средата на всеки цикъл е обръщане на посоката и по тази причина това е моментът на съществена промяна, на пренасочване, на задаване на нова цел. При Сатурн, който е все още във Водолей, бавно движещ се назад, когато законността не е под силния му контрол, това е идеалното време за съзаклятие, за възползване от обстоятелствата, най-вече от слабостите на другите. При ретрограден Меркурий гаранции за стабилност и трайност няма, както и  запазване на тайни няма. Но в коридора на затъмненията сенчестите зони ще бъдат осветявани внезапно.

   На 1 юли, сутринта, ще се осъществи съвпадът на Слънцето с ретроградния Меркурий в 9 гр. Рак, в точен квадрат с Хирон. Силна конфигурация, която ще принуди мнозина да погледнат Истината в очите. Каквито и оправдания да имате, каквито и розови очила да си слагате или да разчитате на позитивни утвърждения, Истината ще се изправя пред вас в цял ръст. Ракът предлага терен за разгръщане на семейни драми или такива свързани с деца, родители, родно място, наследства, собствености и така нататък, но като кардинален знак разпростира влияние върху закони, власт, регламентирани социални отношения. И тук ще се прояви ролята на Марс в Овен, директен, е в това да вдъхне смелост и решителност. Време за скандали и брутална разправа, които не бива да допускаме, като отправяме силни молитви всеки ден.

   Вече писах за звездния критичен период, който ще започне от 15 август и ще продължи до 15 октомври, но за него ще ви напомня отново през втората половина на август. И понеже мнозина от вас могат да вземат участие в лятната духовна школа на Рила, искам да припомня Пророческото Слово на Учителя по време на последната му екскурзия на Рила.

    

    Пророческо слово на Молитвения връх

    

   След 1939 г. Учителя се качва на Рила за няколко дена с малка група от Братството. Екскурзията през 1942 г. е описана в няколко спомена, но няма точни дати. Най-точно е описанието на Илия Узунов. На 22 юни 1942 г. (година след нападението на Германия над СССР), Учителя произнася слово на Молитвения връх, което учениците записват и проучват внимателно след това. Учителя произнася още едно слово според записките на Илия Узунов, но не е написано кога. Не е ясно също защо учениците не са посмели да отпечатат казаното от Учителя.

    

   Конкретно за пророческото слово на Учителя в спомена на Илия Узунов:

   На следващият ден бе 22 юни 1942 г. Една година измина, откакто Германия нападна Съветския съюз. Думите на Учителя проучихме, чак когато слезнахме и се върнахме в София. Тогава отворихме написаните страници и се взряхме в онова, което бе казано от Учителя. Години по-късно, след като знаехме за развоя на войната и как тя завърши, си спомняхме онова, което бе казал Учителят пред нас, 7-те представители на човечеството пред Великия Учител, когато трябваше да се разрешава съдбата на света. Това нещо вие може да го проучите. Учителят изнесе и едно друго Слово, което бе записано, дешифрирано, но приятелите не посмяха да го отпечатат тогава. Изминаха 45 години оттогава и всички събития в това Слово се сбъднаха. Ние бяхме свидетели как се сбъдна това пророчество. Аз сега съм един от последните, които бяхме там. Останалата част от пророчеството ще го провери следващото поколение. Затова ние ще ви предоставим тези записани думи на Учителя, на Рила, през юни 1942 г. Вие ще ги прочетете, ще ги сравните с онова, което бе отпечатано в беседа, ще ги сравните с историческите събития и ще проумявате какво означава Великият Учител. Тогава той се качи с нас, за да разреши именно този проблем. И Той го разреши, така както пророчествуваха Неговите думи.

    

   Спомен на Илия Узунов „Последната екскурзия с Учителя на Рила“ и Спомен на Мария Тодорова „Из разговорите на Учителя на Седемте рилски езера през месец юни 1942 година“

    

   Тук искам да продължа и с няколко незабравими писма на Учителя до учениците му, както и с един спомен от разговора му със сестра Весела Несторова, които имат отношение към написаното по-горе.

   Писмо от Учителя до Минчо Сотиров, София от 25.06.1923г. (получено на 28 юни 1923 г. по Г. Бански)

   Писмо на Учителя до учениците, Бургас, 28.06.1920г.

   На 29 юни 1939 г. Весела Несторова е записала разговор с Учителя:

   Спомен на Весела Несторова: Христос по вътрешен път ще го познаеш

    

   Тук ще ви припомня и първият разговор на Учителя с Духа Господен.

   Учителя Петър Дънов приема по духовен път „Седемтях разговори с Духа Господен” – разговор първи – УПЪТВАНЕ

    

   Беседите, с които предлагам да заършим учебната година на синархическата ни група са кратки и са следните:

    

    

   А молитвите, с които можем да продължим през тази седмица в 18.30 ч. са:

   1. Молитва към Великото Съзнание – 41 стр.
   2. Молитва на окултния ученик – 47 стр.
   3. Добрата молитва

    

   Преди прочита на беседите ви предлагам за вдъхновение да изпълняваме песните:

   1. Изгрява Слънцето – 142 стр.
   2. Кажи ми, Светли Божи лъч – ІІ вариант – 143 стр.

    

   Предлагах на вашето внимание досега за изучаване беседите, които Учителя е произнесъл през 1920 г., за да бъдем в синхрон и с други групи в страната, които работят по метода на Синархията. Ако този метод ви харесва можем да продължим през есента с останалите беседи, които не са малко, след 22 септември т.г..

   Благодаря ви, че отново бяхме заедно в нашия окултен клас и научихме толкова важни неща за живота от Живото Слово на любимия ни Учител!

   Пожелавам ви от цялото си сърце весело лято и много светли духовни опитности!

   Бъдете здрави и благословени!

    

  2
  • Виртуална синархия с Мария Майсторова
   22:00 -23:00
   02.07.2020-05.07.2020

   Мили приятели,

    

   И през летните месеци астрологичната картина ще бъде все така сложна и напрегната, както ви писах по-рано. До излизането на Меркурий от ретроградната му фаза сме в тъй наречения коридор на затъмненията, където ще продължават да “гърмят заложените вече мини”,  както у нас, така и по света.

   Активността в кардиналните знаци получи силен импулс с навлизането на Марс в Овен на 28 юни. А Марс в Овен е вдъхновение и катализатор на промените. До 3 юли, обаче, ще продължи квадратулата му към лунните възли, което ще засилва решителността, волята и самонадеяността у хората със силно марсово влияние, и при тези от вас с повече планети в кардиналните знаци.

   Границата между двата месеца юни/юли е вододелна зона за няколко точни аспекта между космичните обекти движещи се в тях. В края на юни, на 30-ти, е вторият точен съвпад на Юпитер и Плутон, средата на цикъла на съвпадите за 2020 година. А средата на всеки цикъл е обръщане на посоката и по тази причина това е моментът на съществена промяна, на пренасочване, на задаване на нова цел. При Сатурн, който е все още във Водолей, бавно движещ се назад, когато законността не е под силния му контрол, това е идеалното време за съзаклятие, за възползване от обстоятелствата, най-вече от слабостите на другите. При ретрограден Меркурий гаранции за стабилност и трайност няма, както и  запазване на тайни няма. Но в коридора на затъмненията сенчестите зони ще бъдат осветявани внезапно.

   На 1 юли, сутринта, ще се осъществи съвпадът на Слънцето с ретроградния Меркурий в 9 гр. Рак, в точен квадрат с Хирон. Силна конфигурация, която ще принуди мнозина да погледнат Истината в очите. Каквито и оправдания да имате, каквито и розови очила да си слагате или да разчитате на позитивни утвърждения, Истината ще се изправя пред вас в цял ръст. Ракът предлага терен за разгръщане на семейни драми или такива свързани с деца, родители, родно място, наследства, собствености и така нататък, но като кардинален знак разпростира влияние върху закони, власт, регламентирани социални отношения. И тук ще се прояви ролята на Марс в Овен, директен, е в това да вдъхне смелост и решителност. Време за скандали и брутална разправа, които не бива да допускаме, като отправяме силни молитви всеки ден.

   Вече писах за звездния критичен период, който ще започне от 15 август и ще продължи до 15 октомври, но за него ще ви напомня отново през втората половина на август. И понеже мнозина от вас могат да вземат участие в лятната духовна школа на Рила, искам да припомня Пророческото Слово на Учителя по време на последната му екскурзия на Рила.

    

    Пророческо слово на Молитвения връх

    

   След 1939 г. Учителя се качва на Рила за няколко дена с малка група от Братството. Екскурзията през 1942 г. е описана в няколко спомена, но няма точни дати. Най-точно е описанието на Илия Узунов. На 22 юни 1942 г. (година след нападението на Германия над СССР), Учителя произнася слово на Молитвения връх, което учениците записват и проучват внимателно след това. Учителя произнася още едно слово според записките на Илия Узунов, но не е написано кога. Не е ясно също защо учениците не са посмели да отпечатат казаното от Учителя.

    

   Конкретно за пророческото слово на Учителя в спомена на Илия Узунов:

   На следващият ден бе 22 юни 1942 г. Една година измина, откакто Германия нападна Съветския съюз. Думите на Учителя проучихме, чак когато слезнахме и се върнахме в София. Тогава отворихме написаните страници и се взряхме в онова, което бе казано от Учителя. Години по-късно, след като знаехме за развоя на войната и как тя завърши, си спомняхме онова, което бе казал Учителят пред нас, 7-те представители на човечеството пред Великия Учител, когато трябваше да се разрешава съдбата на света. Това нещо вие може да го проучите. Учителят изнесе и едно друго Слово, което бе записано, дешифрирано, но приятелите не посмяха да го отпечатат тогава. Изминаха 45 години оттогава и всички събития в това Слово се сбъднаха. Ние бяхме свидетели как се сбъдна това пророчество. Аз сега съм един от последните, които бяхме там. Останалата част от пророчеството ще го провери следващото поколение. Затова ние ще ви предоставим тези записани думи на Учителя, на Рила, през юни 1942 г. Вие ще ги прочетете, ще ги сравните с онова, което бе отпечатано в беседа, ще ги сравните с историческите събития и ще проумявате какво означава Великият Учител. Тогава той се качи с нас, за да разреши именно този проблем. И Той го разреши, така както пророчествуваха Неговите думи.

    

   Спомен на Илия Узунов „Последната екскурзия с Учителя на Рила“ и Спомен на Мария Тодорова „Из разговорите на Учителя на Седемте рилски езера през месец юни 1942 година“

    

   Тук искам да продължа и с няколко незабравими писма на Учителя до учениците му, както и с един спомен от разговора му със сестра Весела Несторова, които имат отношение към написаното по-горе.

   Писмо от Учителя до Минчо Сотиров, София от 25.06.1923г. (получено на 28 юни 1923 г. по Г. Бански)

   Писмо на Учителя до учениците, Бургас, 28.06.1920г.

   На 29 юни 1939 г. Весела Несторова е записала разговор с Учителя:

   Спомен на Весела Несторова: Христос по вътрешен път ще го познаеш

    

   Тук ще ви припомня и първият разговор на Учителя с Духа Господен.

   Учителя Петър Дънов приема по духовен път „Седемтях разговори с Духа Господен” – разговор първи – УПЪТВАНЕ

    

   Беседите, с които предлагам да заършим учебната година на синархическата ни група са кратки и са следните:

    

    

   А молитвите, с които можем да продължим през тази седмица в 18.30 ч. са:

   1. Молитва към Великото Съзнание – 41 стр.
   2. Молитва на окултния ученик – 47 стр.
   3. Добрата молитва

    

   Преди прочита на беседите ви предлагам за вдъхновение да изпълняваме песните:

   1. Изгрява Слънцето – 142 стр.
   2. Кажи ми, Светли Божи лъч – ІІ вариант – 143 стр.

    

   Предлагах на вашето внимание досега за изучаване беседите, които Учителя е произнесъл през 1920 г., за да бъдем в синхрон и с други групи в страната, които работят по метода на Синархията. Ако този метод ви харесва можем да продължим през есента с останалите беседи, които не са малко, след 22 септември т.г..

   Благодаря ви, че отново бяхме заедно в нашия окултен клас и научихме толкова важни неща за живота от Живото Слово на любимия ни Учител!

   Пожелавам ви от цялото си сърце весело лято и много светли духовни опитности!

   Бъдете здрави и благословени!

    

  3
  • Виртуална синархия с Мария Майсторова
   22:00 -23:00
   03.07.2020-05.07.2020

   Мили приятели,

    

   И през летните месеци астрологичната картина ще бъде все така сложна и напрегната, както ви писах по-рано. До излизането на Меркурий от ретроградната му фаза сме в тъй наречения коридор на затъмненията, където ще продължават да “гърмят заложените вече мини”,  както у нас, така и по света.

   Активността в кардиналните знаци получи силен импулс с навлизането на Марс в Овен на 28 юни. А Марс в Овен е вдъхновение и катализатор на промените. До 3 юли, обаче, ще продължи квадратулата му към лунните възли, което ще засилва решителността, волята и самонадеяността у хората със силно марсово влияние, и при тези от вас с повече планети в кардиналните знаци.

   Границата между двата месеца юни/юли е вододелна зона за няколко точни аспекта между космичните обекти движещи се в тях. В края на юни, на 30-ти, е вторият точен съвпад на Юпитер и Плутон, средата на цикъла на съвпадите за 2020 година. А средата на всеки цикъл е обръщане на посоката и по тази причина това е моментът на съществена промяна, на пренасочване, на задаване на нова цел. При Сатурн, който е все още във Водолей, бавно движещ се назад, когато законността не е под силния му контрол, това е идеалното време за съзаклятие, за възползване от обстоятелствата, най-вече от слабостите на другите. При ретрограден Меркурий гаранции за стабилност и трайност няма, както и  запазване на тайни няма. Но в коридора на затъмненията сенчестите зони ще бъдат осветявани внезапно.

   На 1 юли, сутринта, ще се осъществи съвпадът на Слънцето с ретроградния Меркурий в 9 гр. Рак, в точен квадрат с Хирон. Силна конфигурация, която ще принуди мнозина да погледнат Истината в очите. Каквито и оправдания да имате, каквито и розови очила да си слагате или да разчитате на позитивни утвърждения, Истината ще се изправя пред вас в цял ръст. Ракът предлага терен за разгръщане на семейни драми или такива свързани с деца, родители, родно място, наследства, собствености и така нататък, но като кардинален знак разпростира влияние върху закони, власт, регламентирани социални отношения. И тук ще се прояви ролята на Марс в Овен, директен, е в това да вдъхне смелост и решителност. Време за скандали и брутална разправа, които не бива да допускаме, като отправяме силни молитви всеки ден.

   Вече писах за звездния критичен период, който ще започне от 15 август и ще продължи до 15 октомври, но за него ще ви напомня отново през втората половина на август. И понеже мнозина от вас могат да вземат участие в лятната духовна школа на Рила, искам да припомня Пророческото Слово на Учителя по време на последната му екскурзия на Рила.

    

    Пророческо слово на Молитвения връх

    

   След 1939 г. Учителя се качва на Рила за няколко дена с малка група от Братството. Екскурзията през 1942 г. е описана в няколко спомена, но няма точни дати. Най-точно е описанието на Илия Узунов. На 22 юни 1942 г. (година след нападението на Германия над СССР), Учителя произнася слово на Молитвения връх, което учениците записват и проучват внимателно след това. Учителя произнася още едно слово според записките на Илия Узунов, но не е написано кога. Не е ясно също защо учениците не са посмели да отпечатат казаното от Учителя.

    

   Конкретно за пророческото слово на Учителя в спомена на Илия Узунов:

   На следващият ден бе 22 юни 1942 г. Една година измина, откакто Германия нападна Съветския съюз. Думите на Учителя проучихме, чак когато слезнахме и се върнахме в София. Тогава отворихме написаните страници и се взряхме в онова, което бе казано от Учителя. Години по-късно, след като знаехме за развоя на войната и как тя завърши, си спомняхме онова, което бе казал Учителят пред нас, 7-те представители на човечеството пред Великия Учител, когато трябваше да се разрешава съдбата на света. Това нещо вие може да го проучите. Учителят изнесе и едно друго Слово, което бе записано, дешифрирано, но приятелите не посмяха да го отпечатат тогава. Изминаха 45 години оттогава и всички събития в това Слово се сбъднаха. Ние бяхме свидетели как се сбъдна това пророчество. Аз сега съм един от последните, които бяхме там. Останалата част от пророчеството ще го провери следващото поколение. Затова ние ще ви предоставим тези записани думи на Учителя, на Рила, през юни 1942 г. Вие ще ги прочетете, ще ги сравните с онова, което бе отпечатано в беседа, ще ги сравните с историческите събития и ще проумявате какво означава Великият Учител. Тогава той се качи с нас, за да разреши именно този проблем. И Той го разреши, така както пророчествуваха Неговите думи.

    

   Спомен на Илия Узунов „Последната екскурзия с Учителя на Рила“ и Спомен на Мария Тодорова „Из разговорите на Учителя на Седемте рилски езера през месец юни 1942 година“

    

   Тук искам да продължа и с няколко незабравими писма на Учителя до учениците му, както и с един спомен от разговора му със сестра Весела Несторова, които имат отношение към написаното по-горе.

   Писмо от Учителя до Минчо Сотиров, София от 25.06.1923г. (получено на 28 юни 1923 г. по Г. Бански)

   Писмо на Учителя до учениците, Бургас, 28.06.1920г.

   На 29 юни 1939 г. Весела Несторова е записала разговор с Учителя:

   Спомен на Весела Несторова: Христос по вътрешен път ще го познаеш

    

   Тук ще ви припомня и първият разговор на Учителя с Духа Господен.

   Учителя Петър Дънов приема по духовен път „Седемтях разговори с Духа Господен” – разговор първи – УПЪТВАНЕ

    

   Беседите, с които предлагам да заършим учебната година на синархическата ни група са кратки и са следните:

    

    

   А молитвите, с които можем да продължим през тази седмица в 18.30 ч. са:

   1. Молитва към Великото Съзнание – 41 стр.
   2. Молитва на окултния ученик – 47 стр.
   3. Добрата молитва

    

   Преди прочита на беседите ви предлагам за вдъхновение да изпълняваме песните:

   1. Изгрява Слънцето – 142 стр.
   2. Кажи ми, Светли Божи лъч – ІІ вариант – 143 стр.

    

   Предлагах на вашето внимание досега за изучаване беседите, които Учителя е произнесъл през 1920 г., за да бъдем в синхрон и с други групи в страната, които работят по метода на Синархията. Ако този метод ви харесва можем да продължим през есента с останалите беседи, които не са малко, след 22 септември т.г..

   Благодаря ви, че отново бяхме заедно в нашия окултен клас и научихме толкова важни неща за живота от Живото Слово на любимия ни Учител!

   Пожелавам ви от цялото си сърце весело лято и много светли духовни опитности!

   Бъдете здрави и благословени!

    

  4
  • Виртуална синархия с Мария Майсторова
   22:00 -23:00
   04.07.2020-05.07.2020

   Мили приятели,

    

   И през летните месеци астрологичната картина ще бъде все така сложна и напрегната, както ви писах по-рано. До излизането на Меркурий от ретроградната му фаза сме в тъй наречения коридор на затъмненията, където ще продължават да “гърмят заложените вече мини”,  както у нас, така и по света.

   Активността в кардиналните знаци получи силен импулс с навлизането на Марс в Овен на 28 юни. А Марс в Овен е вдъхновение и катализатор на промените. До 3 юли, обаче, ще продължи квадратулата му към лунните възли, което ще засилва решителността, волята и самонадеяността у хората със силно марсово влияние, и при тези от вас с повече планети в кардиналните знаци.

   Границата между двата месеца юни/юли е вододелна зона за няколко точни аспекта между космичните обекти движещи се в тях. В края на юни, на 30-ти, е вторият точен съвпад на Юпитер и Плутон, средата на цикъла на съвпадите за 2020 година. А средата на всеки цикъл е обръщане на посоката и по тази причина това е моментът на съществена промяна, на пренасочване, на задаване на нова цел. При Сатурн, който е все още във Водолей, бавно движещ се назад, когато законността не е под силния му контрол, това е идеалното време за съзаклятие, за възползване от обстоятелствата, най-вече от слабостите на другите. При ретрограден Меркурий гаранции за стабилност и трайност няма, както и  запазване на тайни няма. Но в коридора на затъмненията сенчестите зони ще бъдат осветявани внезапно.

   На 1 юли, сутринта, ще се осъществи съвпадът на Слънцето с ретроградния Меркурий в 9 гр. Рак, в точен квадрат с Хирон. Силна конфигурация, която ще принуди мнозина да погледнат Истината в очите. Каквито и оправдания да имате, каквито и розови очила да си слагате или да разчитате на позитивни утвърждения, Истината ще се изправя пред вас в цял ръст. Ракът предлага терен за разгръщане на семейни драми или такива свързани с деца, родители, родно място, наследства, собствености и така нататък, но като кардинален знак разпростира влияние върху закони, власт, регламентирани социални отношения. И тук ще се прояви ролята на Марс в Овен, директен, е в това да вдъхне смелост и решителност. Време за скандали и брутална разправа, които не бива да допускаме, като отправяме силни молитви всеки ден.

   Вече писах за звездния критичен период, който ще започне от 15 август и ще продължи до 15 октомври, но за него ще ви напомня отново през втората половина на август. И понеже мнозина от вас могат да вземат участие в лятната духовна школа на Рила, искам да припомня Пророческото Слово на Учителя по време на последната му екскурзия на Рила.

    

    Пророческо слово на Молитвения връх

    

   След 1939 г. Учителя се качва на Рила за няколко дена с малка група от Братството. Екскурзията през 1942 г. е описана в няколко спомена, но няма точни дати. Най-точно е описанието на Илия Узунов. На 22 юни 1942 г. (година след нападението на Германия над СССР), Учителя произнася слово на Молитвения връх, което учениците записват и проучват внимателно след това. Учителя произнася още едно слово според записките на Илия Узунов, но не е написано кога. Не е ясно също защо учениците не са посмели да отпечатат казаното от Учителя.

    

   Конкретно за пророческото слово на Учителя в спомена на Илия Узунов:

   На следващият ден бе 22 юни 1942 г. Една година измина, откакто Германия нападна Съветския съюз. Думите на Учителя проучихме, чак когато слезнахме и се върнахме в София. Тогава отворихме написаните страници и се взряхме в онова, което бе казано от Учителя. Години по-късно, след като знаехме за развоя на войната и как тя завърши, си спомняхме онова, което бе казал Учителят пред нас, 7-те представители на човечеството пред Великия Учител, когато трябваше да се разрешава съдбата на света. Това нещо вие може да го проучите. Учителят изнесе и едно друго Слово, което бе записано, дешифрирано, но приятелите не посмяха да го отпечатат тогава. Изминаха 45 години оттогава и всички събития в това Слово се сбъднаха. Ние бяхме свидетели как се сбъдна това пророчество. Аз сега съм един от последните, които бяхме там. Останалата част от пророчеството ще го провери следващото поколение. Затова ние ще ви предоставим тези записани думи на Учителя, на Рила, през юни 1942 г. Вие ще ги прочетете, ще ги сравните с онова, което бе отпечатано в беседа, ще ги сравните с историческите събития и ще проумявате какво означава Великият Учител. Тогава той се качи с нас, за да разреши именно този проблем. И Той го разреши, така както пророчествуваха Неговите думи.

    

   Спомен на Илия Узунов „Последната екскурзия с Учителя на Рила“ и Спомен на Мария Тодорова „Из разговорите на Учителя на Седемте рилски езера през месец юни 1942 година“

    

   Тук искам да продължа и с няколко незабравими писма на Учителя до учениците му, както и с един спомен от разговора му със сестра Весела Несторова, които имат отношение към написаното по-горе.

   Писмо от Учителя до Минчо Сотиров, София от 25.06.1923г. (получено на 28 юни 1923 г. по Г. Бански)

   Писмо на Учителя до учениците, Бургас, 28.06.1920г.

   На 29 юни 1939 г. Весела Несторова е записала разговор с Учителя:

   Спомен на Весела Несторова: Христос по вътрешен път ще го познаеш

    

   Тук ще ви припомня и първият разговор на Учителя с Духа Господен.

   Учителя Петър Дънов приема по духовен път „Седемтях разговори с Духа Господен” – разговор първи – УПЪТВАНЕ

    

   Беседите, с които предлагам да заършим учебната година на синархическата ни група са кратки и са следните:

    

    

   А молитвите, с които можем да продължим през тази седмица в 18.30 ч. са:

   1. Молитва към Великото Съзнание – 41 стр.
   2. Молитва на окултния ученик – 47 стр.
   3. Добрата молитва

    

   Преди прочита на беседите ви предлагам за вдъхновение да изпълняваме песните:

   1. Изгрява Слънцето – 142 стр.
   2. Кажи ми, Светли Божи лъч – ІІ вариант – 143 стр.

    

   Предлагах на вашето внимание досега за изучаване беседите, които Учителя е произнесъл през 1920 г., за да бъдем в синхрон и с други групи в страната, които работят по метода на Синархията. Ако този метод ви харесва можем да продължим през есента с останалите беседи, които не са малко, след 22 септември т.г..

   Благодаря ви, че отново бяхме заедно в нашия окултен клас и научихме толкова важни неща за живота от Живото Слово на любимия ни Учител!

   Пожелавам ви от цялото си сърце весело лято и много светли духовни опитности!

   Бъдете здрави и благословени!

    

  5
  • Виртуална синархия с Мария Майсторова
   22:00 -23:00
   05.07.2020-05.07.2020

   Мили приятели,

    

   И през летните месеци астрологичната картина ще бъде все така сложна и напрегната, както ви писах по-рано. До излизането на Меркурий от ретроградната му фаза сме в тъй наречения коридор на затъмненията, където ще продължават да “гърмят заложените вече мини”,  както у нас, така и по света.

   Активността в кардиналните знаци получи силен импулс с навлизането на Марс в Овен на 28 юни. А Марс в Овен е вдъхновение и катализатор на промените. До 3 юли, обаче, ще продължи квадратулата му към лунните възли, което ще засилва решителността, волята и самонадеяността у хората със силно марсово влияние, и при тези от вас с повече планети в кардиналните знаци.

   Границата между двата месеца юни/юли е вододелна зона за няколко точни аспекта между космичните обекти движещи се в тях. В края на юни, на 30-ти, е вторият точен съвпад на Юпитер и Плутон, средата на цикъла на съвпадите за 2020 година. А средата на всеки цикъл е обръщане на посоката и по тази причина това е моментът на съществена промяна, на пренасочване, на задаване на нова цел. При Сатурн, който е все още във Водолей, бавно движещ се назад, когато законността не е под силния му контрол, това е идеалното време за съзаклятие, за възползване от обстоятелствата, най-вече от слабостите на другите. При ретрограден Меркурий гаранции за стабилност и трайност няма, както и  запазване на тайни няма. Но в коридора на затъмненията сенчестите зони ще бъдат осветявани внезапно.

   На 1 юли, сутринта, ще се осъществи съвпадът на Слънцето с ретроградния Меркурий в 9 гр. Рак, в точен квадрат с Хирон. Силна конфигурация, която ще принуди мнозина да погледнат Истината в очите. Каквито и оправдания да имате, каквито и розови очила да си слагате или да разчитате на позитивни утвърждения, Истината ще се изправя пред вас в цял ръст. Ракът предлага терен за разгръщане на семейни драми или такива свързани с деца, родители, родно място, наследства, собствености и така нататък, но като кардинален знак разпростира влияние върху закони, власт, регламентирани социални отношения. И тук ще се прояви ролята на Марс в Овен, директен, е в това да вдъхне смелост и решителност. Време за скандали и брутална разправа, които не бива да допускаме, като отправяме силни молитви всеки ден.

   Вече писах за звездния критичен период, който ще започне от 15 август и ще продължи до 15 октомври, но за него ще ви напомня отново през втората половина на август. И понеже мнозина от вас могат да вземат участие в лятната духовна школа на Рила, искам да припомня Пророческото Слово на Учителя по време на последната му екскурзия на Рила.

    

    Пророческо слово на Молитвения връх

    

   След 1939 г. Учителя се качва на Рила за няколко дена с малка група от Братството. Екскурзията през 1942 г. е описана в няколко спомена, но няма точни дати. Най-точно е описанието на Илия Узунов. На 22 юни 1942 г. (година след нападението на Германия над СССР), Учителя произнася слово на Молитвения връх, което учениците записват и проучват внимателно след това. Учителя произнася още едно слово според записките на Илия Узунов, но не е написано кога. Не е ясно също защо учениците не са посмели да отпечатат казаното от Учителя.

    

   Конкретно за пророческото слово на Учителя в спомена на Илия Узунов:

   На следващият ден бе 22 юни 1942 г. Една година измина, откакто Германия нападна Съветския съюз. Думите на Учителя проучихме, чак когато слезнахме и се върнахме в София. Тогава отворихме написаните страници и се взряхме в онова, което бе казано от Учителя. Години по-късно, след като знаехме за развоя на войната и как тя завърши, си спомняхме онова, което бе казал Учителят пред нас, 7-те представители на човечеството пред Великия Учител, когато трябваше да се разрешава съдбата на света. Това нещо вие може да го проучите. Учителят изнесе и едно друго Слово, което бе записано, дешифрирано, но приятелите не посмяха да го отпечатат тогава. Изминаха 45 години оттогава и всички събития в това Слово се сбъднаха. Ние бяхме свидетели как се сбъдна това пророчество. Аз сега съм един от последните, които бяхме там. Останалата част от пророчеството ще го провери следващото поколение. Затова ние ще ви предоставим тези записани думи на Учителя, на Рила, през юни 1942 г. Вие ще ги прочетете, ще ги сравните с онова, което бе отпечатано в беседа, ще ги сравните с историческите събития и ще проумявате какво означава Великият Учител. Тогава той се качи с нас, за да разреши именно този проблем. И Той го разреши, така както пророчествуваха Неговите думи.

    

   Спомен на Илия Узунов „Последната екскурзия с Учителя на Рила“ и Спомен на Мария Тодорова „Из разговорите на Учителя на Седемте рилски езера през месец юни 1942 година“

    

   Тук искам да продължа и с няколко незабравими писма на Учителя до учениците му, както и с един спомен от разговора му със сестра Весела Несторова, които имат отношение към написаното по-горе.

   Писмо от Учителя до Минчо Сотиров, София от 25.06.1923г. (получено на 28 юни 1923 г. по Г. Бански)

   Писмо на Учителя до учениците, Бургас, 28.06.1920г.

   На 29 юни 1939 г. Весела Несторова е записала разговор с Учителя:

   Спомен на Весела Несторова: Христос по вътрешен път ще го познаеш

    

   Тук ще ви припомня и първият разговор на Учителя с Духа Господен.

   Учителя Петър Дънов приема по духовен път „Седемтях разговори с Духа Господен” – разговор първи – УПЪТВАНЕ

    

   Беседите, с които предлагам да заършим учебната година на синархическата ни група са кратки и са следните:

    

    

   А молитвите, с които можем да продължим през тази седмица в 18.30 ч. са:

   1. Молитва към Великото Съзнание – 41 стр.
   2. Молитва на окултния ученик – 47 стр.
   3. Добрата молитва

    

   Преди прочита на беседите ви предлагам за вдъхновение да изпълняваме песните:

   1. Изгрява Слънцето – 142 стр.
   2. Кажи ми, Светли Божи лъч – ІІ вариант – 143 стр.

    

   Предлагах на вашето внимание досега за изучаване беседите, които Учителя е произнесъл през 1920 г., за да бъдем в синхрон и с други групи в страната, които работят по метода на Синархията. Ако този метод ви харесва можем да продължим през есента с останалите беседи, които не са малко, след 22 септември т.г..

   Благодаря ви, че отново бяхме заедно в нашия окултен клас и научихме толкова важни неща за живота от Живото Слово на любимия ни Учител!

   Пожелавам ви от цялото си сърце весело лято и много светли духовни опитности!

   Бъдете здрави и благословени!

    

  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  август
  август

  Създадохме sinarhia.com за вас, защото вярваме, че:

  Братство се гради не с устави и договори, а с Любов.

  Истинското Християнство изключва власт на едни хора над други.

  Само безкористната работа е работа за Бога.

  Е добре да прилагаме Учителя, а не да го предаваме.

  Център на нашето обединение трябва да бъде Христос.

  Единението в Любовта прави силата.

  Ако споделяте нашите възгледи, добре дошли сред нас! 🙂

   

  Close