Духовен наряд с групата на Мария Майсторова

View Calendar
20.11.2021 07:00 - 09:00

Духовен наряд за 20 ноември – 7.00 ч. сутринта

 

 

ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

 

Днешният наряд ще започнем с песента “Бог е Любов” и ще продължим със следните молитви:

 

1.Лозинката.

Молим се на Отца Нашего Небеснаго за идването на Царството Божие на Земята между человеците и в сърцата на верующите, и в душите на избраните. И да се тури в действие всяка Правда, всяка Доброта, всяка Любов, всяка Мъдрост и всяка Истина. И да се възцари Господ Бог наш и да се изпълнят думите на Господа: „Отец е благоволил да ви даде царство.“

И да се всели Духът на Господа Исуса Христа между нас и да се изпълни предвечното намерение на Отца Нашего на Светлините и на Светлите Духове, Комуто да бъде Слава и Чест, и Поклонение сега, всякога и през всичките векове.

Амин

11.08.1914 г., понеделник, Велико Търново

* * *

Лозинката е основна молитва, която трябва да се казва всеки ден. Учителя обяснява:

  • Това са основните точки, върху които можем да градим. Всеки ден, в час, който вие ще изберете, но предпочитателно е сутрин, ще четете тази Лозинка било само първата й част, било втората, било само третата, а може и трите заедно. Ако четете цялата Лозинка, то първата й част ще четете сутрин, втората -на обяд, а третата вечер. А когато четете по една част на ден, първия ден ще вземете първата част, втория – втората, третия – третата. Задължително е обаче да се чете всеки ден Лозинката, а всеки може да усвои един от изброените начини. Всеки ден да се моли според диктовката на духа си, Господ да му покаже и упъти как да се моли. В духовния свят вие не се намирате в еднаква зона, нито сте всички на едно и също място, така щото според изгрева на вашето слънце ще се молите. Повелението на Духа е чрез тази Лозинка всеки ден да се ограждате и затова ежедневно трябва обезателно да я четете по един от казаните начини. Тогава само за вас опасността е изключена.

 

  1. Добрата молитва
  2. Молитва за благословение на българския народ /произнася се на колене/:

 

МОЛИТВА ЗА БЛАГОСЛОВЕНИЕ

НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

 

Господи Боже на Силите, в Името на Христа, чрез което Име Ти Си благоволил да Те призоваваме, ний, Твоите чада, идем тази сутрин и припадаме (заставаме) пред Твоите нозе. Молбата ни, Господи, е да благословиш и опазиш българския народ, святата му верига, духовенството, управниците – министри, земеделците, учителите, търговците, всички трудещи се в благороден труд, всички майки и бащи, които вършат благата Ти Воля, и всички добри хора, които работят за Твоето Царство на Земята. Да просветиш Лицето Си над тях и да ги помилваш.

Господи, възвиси Лицето Си над тях и дарувай им мир! Благослови тоя народ в превъзмогване всички ухищрения на лукавия и всичките му тъмни сили.

Молим Ти се, благослови душата и духа на тоя народ, за да те хвали и слави през всичките векове на бъдещето.

Амин

Във Веригата молитвата се е казвала на колене.

 

  1. Молитвата за изцеление на болни братя и сестри:

 

МОЛИТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ИЗЦЕЛЕНИЕ НА БОЛНИ

 

Молитвата се отправя в сряда, събота и неделя в 7 и 9 ч. преди обяд, като се произнася и личното име на болния.

 

Всеприсъствуващи Всеблаги Боже, в името на Господа, Който е говорил с раба Ти, да дойде ТВоето изцеление чрез нас – Твоите слуги, за слава на името Ти. Благодарим Ти, че си ни послушал. Ти си само наш Господ и, освен Тебе, другиго нямаме. Ти си, Който винаги можеш да изцеляваш и Твоето изцеление е здраве за душата и тялото. Възвърни задружното действие между ума и душата, между душата и тялото. Обърни източника на сърцето за добро и силите на тялото – за работа полезна. Нека този наш брат (сестра) . . . (произнася се името), които (която) страда, да приеме Твоята милост, за да можем ние всички да се радваме в проявлението на Твоята Любов, Благост и Сила.

 

Амин.

 

Мили приятели,

Вероятно някои от вас вече са чули, че от вчера се намираме в тъй наречения “коридор” на затъмненията – първото е частично лунно затъмнение, което стана в компанията на силни негативни аспекти, а второто – ще бъде слънчево и ще бъде на 7 декември т.г. Енергетиката на тези затъмнения не е никак лека и предполага появата на различни трудности, конфликти, природни бедствия и много промени в личния ни и в обществения живот, затова ви предлагам да кажем и кратката формула, която се произнася през сложни ситуации от всякакво естество:

“Всичко, което е добро, мога да приема.

Всичко, което е добро, мога да приложа.

Когато искам да направя някое добро, няма сила, която може да ми противодейства.

Всичко мога да направя чрез живия Господ на Любовта, Който е създал всичко в света.

Да се възцари Любовта, Мъдростта и Истината в нашите души.

Така ние отваряме сърцата си за Господа, Който сега е между нас.

Да се прослави Неговото Име.

Амин.”

(три пъти)

 

Нека тази мисъл остане във вас при всички условия на живота ви, без да се страхувате.

 

След гореизброените молитви  ви предлагам днес да прочетем беседата “Плачът”, а утре да прочетем още една беседа, за да бъдем в синхрон с другите братски групи, която ще видите на имелите си. 

 

       Ще завършим днешния наряд с благопожеланията на Учителя, които той е написал в едно писмо до сестра Елена Казанлъклиева и с Господнята молитва:

 

 

София, 21.XI.1921 г.

 

Любезна Еленке,

 

“…За вашата работа ще ви кажа следното. Работете усърдно, но не се пресиляйте. Работете от Любов за Господа с всяко знание и мъдрост, които ви са дадени. Пазете дълбоко смирение, търпение, въздържание, самообладание. Дълбока вяра, силна надежда.

 

Имайте пред очи само живата Истина, Великата Любов, която е Бог проявен в Христа. Имайте пред себе си жертвата на самопожертвувание. Дишайте дълбоко перемено, ту през едната ноздра, ту през другата. Сутрин започвайте с лявата, вечер с дясната. Дръжте пълна хармония с цялото Всемирно Братство. Учете всички на тази Любов, която носи здравие, щастие и блаженство. Тя, която отваря вратата на Новия Живот. При по-добро време може да ви пратим и някоя друга беседа за жените. Сега работете, туряйте здрава основа на Вечната канара Любов, братство, сестринство, единство.”

 

       Само Божията Любов

                      (Свещеният подпис)

 

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close