Виртуална Синархия с Мария Майсторова

View Calendar

Мили приятели,

Радваме се на възможността отново да бъдем заедно в нашия виртуален духовен свят и да се опитаме да приложим през следващите дни и месеци наученото от Божественото Слово на Учителя в настоящите нелеки времена на изпитания за цялото човечество. Както винаги, стартираме в 16:00 ч – днес  (3.05.2020 г)

Нека да започнем с песента “Бог е Любов”.

 

Бог е Любов, вечна, безгранична,

пълна с живот, живот на благия Божи дух,

дух на святостта, дух на благостта,

дух на пълен мир и радост на всяка душа…

 

Учителят казва, че молитвата е разговор, единение с Бога. Понеже човешката душа от векове още носи в себе си наслоявания, тя не може да разбере волята Божия. Ето защо, човек трябва да се моли на Бога той да го очисти, да го освободи от този товар, да познае себе си, да познае ближния си, да познае и Бога. Да познаем Бога, значи да почувствуваме неговата Любов.

Предлагам да продължим с молитвите: Добрият път  /18 стр./ и Молитва на Духа /19 стр./

Днешната беседа за четене е –  “Аз съм жив” (линк към беседата). Тя е произнесена от Учителя през 1920 г., както и други беседи, които вече прочетохме от тази година и ще продължим да четем с особено вдъхновение.

Нека завършим наряда с Благодарствената молитва и формулата, която се казва при природни катаклизми и земетресения от 111 стр., тъй като планетата Плутон, която се движи още в знака на България – Козирог, може още да ни изненадва през следващите месеци.

 

Велико и славно е човек да служи на Бога и да пребъдва в Любовта Му!  /3 пъти/

 

Бъдете здрави! И много духовни успехи през месец май! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close