София

Предстоящи събития

 • 01.02.2020 13:00 - 01.02.2020 15:00

  Мили приятели,

  На поредната ни среща за духовно усъвършенстване ще продължим с четенето на протоколите от Веригата на Божествената Любов и по-конкретно от 1908 година, където Учителя казва: “Една от главните погрешки на Веригата е, че всеки един от вас иска да бъде господар на другите и тогава се поражда борба помежду ви. У вас Любовта не се е още зародила… “. След това брат Иван Иванов ще ни запознае със спомените на преданата ученичка на Учителя – поетесата Олга Блажева. Тук ще цитирам нейни мисли за духовните учители: Що е Учител? Най-високият вътрешен и външен ръководител! Учителят е нещо Велико, нещо непостижимо! Беседите на Учителя не се научават, а се изучават. Не е въпрос на памет, а на разбиране. Методът на Учителя не е форма, а същност и съдържание. Разумното Слово се въплъщава в живот.
  Ще се радваме да бъде заедно на 1 февруари от 13.00 ч. на познатия ви адрес в Студентски град – ул.Йордан Йосифов № 6А /на гърба на фирмения магазин ДМ – ІІ ет./.

  Вход свободен

 • 16.02.2020 11:00 - 16.02.2020 13:00

  Мили приятели, заповядайте на публичните четения на неделните беседи от Учителя, в които, по собствените му думи, са изложени всички принципи на „Новото учение на Всемирното Бяло Братство“.

  На 16 февруари от 11 ч. ще имаме възможност заедно да чуем беседите "Добрият самарянин" и "Свобода на Духа" в София, в залата на община „Изгрев“, ул. А. П. Чехов 16а - четящ: Петър Вангелов.

  Нека заедно да се потопим и да съпреживеем мистиката на чистото Христово Учение, в съчетание с музиката от Учителя!

  Вход свободен.

  Очакваме ви! 🙂

Close