„Ето колко е добро и колко угодно, да живеят братя в единомислие.“ (Псалом 133)

  ПРАВИЛА ЗА УЧЕНИКА В ОКУЛТНАТА ШКОЛА НА УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО

  ЗА РАЗМИСЪЛ ПРЕДИ СЪБРАНИЕТО В СОФИЯ НА 23 АПРИЛ   Правила за ученика Ученикът, който иска да учи, трябва да…

  Хранене и здраве съобразно природата и учението на Петър Дънов – Книга

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10230633437484338&set=gm.6454516257949205&idorvanity=287638551303704

  Цяла книга: Новата педагогика

  Цяла книга: Новата педагогика

  Честит Национален празник, българи!

  Честит Национален празник, българи! „От 5400 години Небето подготвя българския народ за днешната епоха.“ „Българите трябва да се повдигнат духовно.…

  Цяла книга: Пентаграмът

  Цяла книга: Пентаграмът

  Цяла книга: Изворът на Доброто

  „Бог не оставя нито едно малко добро в света, което да не благослови. Нищо не можеш да пренесеш от този…

  Тук е календарът ни с програма за събития: срещи, събори, творчески мероприятия (концерти, изложби, представяне на книги и др.), общи молитви на последователите на Бялото братство в България и полезни новини с информация за синархията, както и други теми свързани с хармонизиране, координиране и сплотяване чрез братски живот по методите завещани ни от Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) .

  Предстоящи събития - кликнете върху избрана дата за още подробности (на мобилните устройства информацията се показва под календара)

  Покажи събитията по категории

  Местоположения

  Изчисти предпочитанията
  Пон
  Вт
  Ср
  Четв
  Пет
  Съб
  Неделя
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  • Духовен наряд с групата на Мария Майсторова
   07:00 -09:00
   06.11.2021

   СУТРЕШЕН ДУХОВЕН НАРЯД ЗА 6 НОЕМВРИ 2021 Г.

    

    

   Обични братя и сестри,

    

   Днешният ни наряд ще започне след произнасянето на трите молитви определени да се четат всяка сутрин в 7.00 ч. и ще продължи със следните молитви:

    

   Молитва на Братството

          Господи, благослови Всемирното Бяло Братство, което сега присъствува между българите и славянството. Укрепи Духа му.

   Дай вяра, упование и надежда в Тебе на тия, които следват Твоя Път, да се съвземат и да Те славят през всичките векове на бъдещето.

   Стори, Господи, Боже наш, това заради великото Си Име, с Което Си знаен през всичките векове горе на Небето и долу на Земята.

   Направи да се освети Името Ти пред всички ония, които спъват Твоето свято Дело и да знаят, че Ти Си само Един, в Когото няма измяна и Който Си всякога силен да помагаш и да избавяш.

   Разпръсни враговете на твоето Царство, Господи, от пред Лицето Си и ние ще Те славим с чисто сърце, когато ни помогнеш да превъзмогнем и прогоним лукавите духове на Ада, които искат да развалят Твоето свято Дело.

   Ти, Господи, сам действувай сега с крепката Си Ръка.

   Стори това заради Господа нашего Исуса Христа, чрез Което Име Ти Си благоволил да Те призоваваме.

   Нека управляващите в този народ познаят, че няма друг Господ и Бог освен Тебе. Ти Си само Един.

   Амин.

    

   Молитва за изцеление

   Всеприсъствуващи и всеблаги Боже, в името на Господа, който е говорил с раба Ти, да дойде Твоето изцеление чрез нас, Твоите слуги за слава на името Ти.

   Благодарим Ти, че си ни послушал.

   Ти си само наш Господ и освен Тебе другиго нямаме. Ти си, който винаги можеш да изцеляваш и Твоето изцеление е здраве за душата и тялото.

   Възвърни задружното действие между ума и душата, между душата и тялото.

   Обърни източника на сърцето за добро и силите на тялото за работа полезна.

   Нека този наш брат (сестра) …, който (която) страда, приеме Твоята милост, за да можем ние всички да се радваме в присъствието на Твоята сила.

   АМИН

   Забележка: Молитвата се казва всяка сряда, събота и неделя в 7 и 9 часа преди обяд.

    

    

    

   МОЛИТВА НА ВСЕЛЕННАТА МИЛОСТ

    

       Господи на Вселенната Милост, Ти, Който Си направил човека на Земята и Си вложил Духа Си в него, за да го издигнеш до Себе Си, Господи, послушай молбата ни сега, спомни Си за заминалия в другия свят (брат, сестра).

   Спомни Си, Господи, за всички наши заминали братя, сестри, бащи, майки, синове, дъщери, близки и далечни роднини по плът и всички добри человеци и ги благослови с Великото Си Благословение.

   Господи, създай радост на тия души и вдъхни им надежда, че скоро ще ги изпратиш на Земята да продължат своята еволюция при пълно опомване, за да довършат делото на Твоето Спасение.

   Господи, ние се радваме, че Си ни дал възможност да ходатайстваме пред Тебе за заминалите ни близки и увереността ни, Господи, че молбата ни ще бъде чута от Тебе и ще се наслаждават на радост, която отдавна очакват.

   Благословен Си Ти, Господи, благословено е Името Ти сега и през всичките векове!

   Амин

    

          Мили приятели,

          След горепосочените молитви, които произнесохме по повод ОС планирано за утрешния ден в Стара Загора, както и заради пандемичната обстановка и почитаната от народа Архангеловска задушница ще продължим с още две психически упражнения, дадени от Учителя през август 1921 г.

   Психически упражнения №3 и №4


   При първото упражнение ще съсредоточите мисълта си върху следното изречение: Да снеме Бог всяко лукаво иго на лукавия от сърцата ни!

   А при второто упражнение: Да въведе Господ душите ни във вечната свобода на Своя Благ Дух!

   Сега концентрирайте ума си в Живия Господ на Любовта – в Христа.

    

   Психическо упражнение № 3 е същото, както психическо упражнение № 1, което направихме предишния път, само че тук се изговарят думите: „Да снеме Бог всяко нисше действие в нас на Духа на Истината. Като правите упражнението, ще произнасяте тази формула и ще имате предвид нисшето в света, което развращава хората – ще го снемете надолу. Като вдигнете ръцете си нагоре, ще концентрирате мисълта си, за да започне върху вас да действа Духът на Истината. Това упражнение ще направите три пъти.

    

   Психическо упражнение № 4:

    

   Ръцете се поставят пред лицето една срещу друга с допрени пръсти и длани, обърнати навън. Тъй те бавно се разтварят настрани, до хоризонтално положение, издигат се нагоре над главата, пръстите се допират, дланите се приближават една към друга. В това положение ръцете се спускат надолу пред лицето до под брадата. Дланите се отдалечават една от друга, но пръстите са допрени с длани, обърнати навън. В това положение ръцете се издигат бавно нагоре, до пред лицето. След туй ръцете пак се раздалечават настрани до хоризонтално положение и т.н. Туй се прави три пъти, а при снемането на ръцете за трети път туй положение се задържа: дланите една срещу друга с допрени пръсти слизат надолу, отдето всяка ръка се прибира на мястото си.

    

   Днешният наряд ще бъде малко по продължителен, защото съм добавила към основната беседа за четене “Ненаписаните закони” и една кратка извънредна беседа, която сме пропуснали да прочетем и която е от три страници: “Жертва, упование и радост”. Ще ги видите на имелите си, както и един метод за развитие на етерното тяло като продължение на започнатия тематичен цикъл.

    

   Ще завършим наряда с Господнята молитва.

    

    

    

   БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ!

  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  • Духовен наряд с групата на Мария Майсторова
   07:00 -09:00
   13.11.2021

   ДУХОВЕН НАРЯД ЗА 13.11.2021 г. – 7.00 ч., ОНЛАЙН

    

    

   ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

    

   Днешният наряд ще започне с химна “Аум” и след него предлагам да произнесем следните молитви:

    

   1. Добрата молитва
   2. 91 псалом
   3. Лозинка – първи куплет
   4. Молитва на Времената
   5. 133 псалом

    

   Следват цитати от Учителя за партиите и политиката:

    

    ПАРТИИ И ПОЛИТИКА

    

   Има две партии в света – партията на Божията Любов и партията на личния егоизъм. Да се гласува за партията на Божията Любов, това значи да изчезнат всички крамоли, недоразумения, спорове между семействата, обществата и народите. Всички трябва да платят своята дан на Бога доброволно и с любов. Тогава няма да има бедни и онеправдани, няма да царува безправието – в света ще царува Великата Божия Правда.

   Ние не сме секта, а сме партия на Доброто и няма нищо по-добро от тази идея.

   Една партия съществува в света – партията на Бога. Запишете се членове на тази партия. В тази партия няма болни и страдащи – всички хора са радостни и бодри. В тази партия няма невежи – всички си помагат взаимно, всички се просвещават. В тази партия няма бедни и богати, прости и учени. В тази партия няма генерали и редници по чин. Там всеки заема мястото си според интелигентността си и според работата, която върши. Който работи най-много, той е генерал. Който работи малко, той е редник.

   Често ме питат: „Защо България страда?“ – Ами че вие поставяте начело на управлението за министър-председател човек с един талант и искате да оправи България. Че как ще я оправи? Този човек, както казва Христос, трябва да се смъкне и изхвърли вън. За поста министър-председател се изисква човек с пет таланта, не даже с два. Хора с два таланта би трябвало да бъдат жандарми, войници; офицерите трябва да имат по четири таланта; генералите и министрите – по пет, а за царете, които заемат най-високите места в държавата, трябват десет таланта.

   България страда, защото начело на управлението й не се поставят хора с пет таланта. Често са поставяни с един талант и след това ги викат и ги съдят; както виждате и сега ги съдят. Тия, които са крали, са глупави, но пък и ония, които са ги турили на власт, са още по-глупави. Един човек уславя негоден слуга и очаква от него добра работа, а после се чуди как не се е свършила работата. Трябва да се чудим по-скоро на господаря. И сега в България ние се нуждаем от хора с два, четири, пет, десет таланта. Имаме ли ги, ще бъдем пръв народ в света. Не ще има мъчнотии и спънки за нас; дори всички държави да се опълчат против българския народ, не ще успеят. Тогава, аз ви уверявам, никакво нещастие не би ни сполетяло. Затуй, молете се да се създадат такива хора. Те ще дойдат. Да турим тия таланти – два, четири, пет и десет – в работа.

   Първо трябва да се оправят гражданите, а после държавата. Държавата може да се оправи, когато между гражданите й има поне няколко напълно съзнателни държавници или министри, които абсолютно да са убедени в своите идеи. Ако имаше поне няколко такива държавници или министри, те щяха да образуват една верига, едно ядро, около което щяха да се съберат още много съзнателни граждани, да формират новите идеи.

   Днес в България има много разделения, много партии и всяка се надпреварва коя да властва, но по-добре ще бъде всички да се обединят, да свирят всички заедно като в един оркестър. В дадения момент трябва единство, а не разделение. С това деление българите си пакостят много.

   Всички партии крият нещо користно в себе си. Те първо уреждат своите си работи, а после работите на народа. Една партия има в света, която има предвид благото на всички живи същества. В нея няма никаква корист. Тя е партията на Бога. Всички останали партии са човешки.

   Ако влезеш в театъра, ще видиш един морал; между търговците ще видиш друг морал; между политиците – трети морал. Всеки има специфичен морал. Накарайте търговеца да не търгува. Накарайте политиканта да не политикантства. Това е невъзможно! За кого търгува търговецът? – За себе си. Той не работи за народа. За кого работи политикът? – За себе си, а не за народа. Народът е знамето, в името на което всички говорят. То е привидно – никой не се бие за знамето, никой не работи за народа.

   Условията на живота ще се подобрят, но работа е нужна за това. Работа се иска от човека, а не бързане. Ако сегашните бедни станат управници, мислите ли, че те ще оправят света? Пак ще има събиране на данъци, бесене, клане,убийства.

   Вземете комунистите – те искат братство и равенство. И християнството иска същото. Принципите им са верни, но по какъв метод ще се приложат те, чрез насилие ли, или с Любов? Те мислят, че по мирен начин богатите не искат да си дадат парите. Не, всеки богат ще отвори касата си и ще каже: „Братко, тези пари са общи, ще си ги разделим.“ Иначе, насилието ще дойде.

   Социализмът си послужи с милитаризма. Но виждайки, след като капитализира труда и колективизира капитала, че тия два съюзника не са достатъчни, той днес гледа да привлече под най-благовидна форма и четвъртия фактор – религията. Защото целостта на кръга и на двете съвременни системи на диктатура – пролетарската и фашистката, фатално се налага: омагьосаният кръг се върти, макар като горна, господстваща на социалния зенит точка, да се явява ту клерикализъм, ту милитаризъм, ту капитализъм, ту социализъм. Напразно хората, които са свързани с този неумолим кръг, се мъчат да го разкъсат – рекат ли да сторят това, колелото на обществения живот не върви. Ето защо, дори и когато искат да се освободят от влиянието на властта на едно от тия четири течения, те се мъчат да трансформират енергията му и да я пуснат в обществения живот под друга форма. Нима антирелигиозният социализъм можа да освободи от догматиката, обредността, церемониалността и идолопоклонството на клерикализма? Той разруши едни догми, но изгради други; събори едни идоли, но възправи други, защото масата винаги се нуждае от идоли, на които да се кланя.

   Така е в света на отраженията: клерикализмът съответства на Любовта; милитаризмът – на Мъдростта; капитализмът – на Истината; а социализмът – на Правдата. Клерикализмът е изопачена форма на Любовта, милитаризмът е изопачена форма на Мъдростта, капитализмът е изопачена форма на Истината, а социализмът е изопачена форма на Правдата. Във всички тия учения се прилага насилието, принудата, убийството. Те всички, в края на краищата, си служат с едни и същи средства и методи. Фатално свързани с омагьосания кръг, който се върти от слугите на „княза на този свят“, те водят до едни и същи резултати – борби, неправди, разрушения.

   Какво трябва да бъде управлението на една държава? – Такова, че народът да се повдига и поданиците да се развиват правилно. Когато едно управление дойде на времето си, то е добро. Управниците трябва да бъдат умни и здрави. Може да се случат и изключения между тях, това е в реда на нещата, обаче, повечето управници да отговарят на изискванията.

   Всяко политическо течение, което дава в резултат 75% за повдигане на обществото и народа, трябва да се поддържа, защото то е Божествено. Тъй че всички леви течения и в обществения, и в политическия, и в духовния живот работят в съгласие с Божествения план. Всички сегашни леви течения работят в съгласие с този план, а десните – против него. Ако един социалист проповядва ляво течение с цел да забогатее, той е десен; той има само надписа на лявото течение, а прилага методите на дясното. Преди всичко, всеки човек, от каквото и да е течение, който схваща идеално живота, работи винаги в съгласие с Божествения план. Сегашните леви течения трябва да се стремят да подобрят положението на страждущото човечество, сиреч, неговото морално състояние. Не да подобрят жилищата, защото щом се подобри моралното състояние на хората, въпросът за жилищата ще се разреши сам по себе си.

   Когато държавникът създава закони, преди всичко той трябва да знае Божиите закони и по тях да ръководи управлението на своята държава.

   Когато създават закони, хората трябва да имат предвид повдигането на човечеството. Закон, който служи за спирачка в развитието на човека, а не го повдига, не го импулсира, не е Божествен.

   Българският народ е определен да съществува като народ, а различните партии са негови сенки. Съществуването на партиите зависи от народа.

   Всяка партия в България си има своя програма. Те хубаво правят, правят опити, аз ги уважавам. Някои опити дават резултати, сполучливи са, а други са несполучливи. Принципално те са донякъде прави, но методите им са криви.

   Аз зная, че политиката, политиците няма да спасят човечеството. И те носят идеи, но не са носители на Новото. Днес човечеството живее в безлюбие, Любовта ще го спаси. Затова казвам, че и без партии хората ще се спасят и ще се развиват.

   Ние, съвременните хора, трябва да оставим политиката, понеже политиката е само за мъдрите хора. Затова казвам: Не влизайте в никакви човешки организации. Днес се отварят много осигурителни дружества да подкрепят българите. Каквито подкрепителни дружества и да са, те не носят спасение на човечеството.

   Всички тия социални въпроси, които днес се повдигат, това е аларма, за да ви отклонят от тази велика идея.

   Ако всички българи обмисляха добре всяка своя постъпка, всяко свое действие, то щяха ли днес да ядат хляб с купони, захар с купони, щяха ли да воюват? Българските държавници не се грижат за давещата се мравка, а за големите граници на България, но те не знаят, че съдбата на България се определя от съдбата на тая мравка. Българските държавници се интересуват от България дотолкова, доколкото са засегнати техните кесии. Това не са родолюбци, това са предатели. Те играят ролята на Юда съзнателно или несъзнателно, с пари или без пари. Аз ви говоря върху тези два Велики закона (Люби Бога и обичай ближния си), защото, ако се приложат те и ако точно се изпълняват, те ще спасят и поправят човечеството. Сега българите като отварят разни училища, не мислят за мравките, за подобрението на техния живот, а мислят за печалби и казват: „Ние да имаме пари, ще намерим добри учители, добри работници.“ Покажете ми едно общество, което да е работило с пари и да е много успяло. Не искам да кажа, че всички дружества трябва да спрат своята дейност, но трябва да изменят начина на живота. Предпочитам цял живот да посветя за един човек, който възприема това, което казвам, отколкото да работя за хиляди хора, които нищо не възприемат. Всеки, който започва една работа, трябва да работи с присърце, а не да ходят по 10 пъти в къщата му да го викат да направи едно или друго.

   Външният свят е отражение на вътрешния свят в нас. Външният политически свят е израз на нашия вътрешен живот. Няма какво да се сърдим на управниците, на държавата. Те са излезли от същия живот, прилагат законите и принципите, които са учили в него. Какво има да им се сърдите?

   Нека приложим Христовото правило в обществения живот! Казва Христос: „Да се не смущава сърцето ви!“ В България първите, които управляваха и тези, които сега са на власт, трябва да знаят, че всяка власт от Бога е дадена. Тези, които ще управляват, те са малкото карамфилче, което вие грижливо трябва да поливате. Ще им кажете: „Дано изпълните Волята Божия тъй, както е казал Господ!“ Всички ще се молите управляващите да изпълнят Волята Божия тъй, както Господ ги е пратил Отгоре. Те сега са дошли Отгоре в България. Тия седем министри тук са псевдоним на ония седем души, които са дошли Отгоре да управляват България. Вие казвате: „И тези като другите, кой знае какво ще направят!“ Че кой ще оправи тогава света, я ми кажете! Всяка разумна власт е от Бога дадена. И ако тази власт не е разумна, ако тя е лоша, причините по някой път се дължат и на народа: Какъвто е народът, такива са и неговите управляващи! Не са криви само управляващите. Народът трябва да измени своето положение. Народът трябва да вярва в управляващите. Той не трябва да се колебае. Народът не трябва да бъде маса. Под думата „народ“, аз разбирам съзнателното. Масата, според мене, не съставлява народа. Туй, което мислим, туй, което чувстваме и туй, което вършим, и то възвишеното и благородното – туй е народът. Кой е праотецът на българите? И българите не го знаят. Българите нямат един Авраам, който ги е създал. Тогава мислете добре за всички. Да пожелаем сега на управляващите, които са дошли в България, да извършат Волята Божия. И тогава ще бъде радост за всички.

    

    

   А днешната беседа ще бъде “В Египет”, произнесена от Учителя на днешния ден преди един век.

    

    

   Нарядът ще завършим с Господнята молитва.

    

   БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!

    

    

    

  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  • Духовен наряд с групата на Мария Майсторова
   07:00 -09:00
   20.11.2021

   Духовен наряд за 20 ноември – 7.00 ч. сутринта

    

    

   ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

    

   Днешният наряд ще започнем с песента “Бог е Любов” и ще продължим със следните молитви:

    

   1.Лозинката.

   Молим се на Отца Нашего Небеснаго за идването на Царството Божие на Земята между человеците и в сърцата на верующите, и в душите на избраните. И да се тури в действие всяка Правда, всяка Доброта, всяка Любов, всяка Мъдрост и всяка Истина. И да се възцари Господ Бог наш и да се изпълнят думите на Господа: „Отец е благоволил да ви даде царство.“

   И да се всели Духът на Господа Исуса Христа между нас и да се изпълни предвечното намерение на Отца Нашего на Светлините и на Светлите Духове, Комуто да бъде Слава и Чест, и Поклонение сега, всякога и през всичките векове.

   Амин

   11.08.1914 г., понеделник, Велико Търново

   * * *

   Лозинката е основна молитва, която трябва да се казва всеки ден. Учителя обяснява:

   • Това са основните точки, върху които можем да градим. Всеки ден, в час, който вие ще изберете, но предпочитателно е сутрин, ще четете тази Лозинка било само първата й част, било втората, било само третата, а може и трите заедно. Ако четете цялата Лозинка, то първата й част ще четете сутрин, втората -на обяд, а третата вечер. А когато четете по една част на ден, първия ден ще вземете първата част, втория – втората, третия – третата. Задължително е обаче да се чете всеки ден Лозинката, а всеки може да усвои един от изброените начини. Всеки ден да се моли според диктовката на духа си, Господ да му покаже и упъти как да се моли. В духовния свят вие не се намирате в еднаква зона, нито сте всички на едно и също място, така щото според изгрева на вашето слънце ще се молите. Повелението на Духа е чрез тази Лозинка всеки ден да се ограждате и затова ежедневно трябва обезателно да я четете по един от казаните начини. Тогава само за вас опасността е изключена.

    

   1. Добрата молитва
   2. Молитва за благословение на българския народ /произнася се на колене/:

    

   МОЛИТВА ЗА БЛАГОСЛОВЕНИЕ

   НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

    

   Господи Боже на Силите, в Името на Христа, чрез което Име Ти Си благоволил да Те призоваваме, ний, Твоите чада, идем тази сутрин и припадаме (заставаме) пред Твоите нозе. Молбата ни, Господи, е да благословиш и опазиш българския народ, святата му верига, духовенството, управниците – министри, земеделците, учителите, търговците, всички трудещи се в благороден труд, всички майки и бащи, които вършат благата Ти Воля, и всички добри хора, които работят за Твоето Царство на Земята. Да просветиш Лицето Си над тях и да ги помилваш.

   Господи, възвиси Лицето Си над тях и дарувай им мир! Благослови тоя народ в превъзмогване всички ухищрения на лукавия и всичките му тъмни сили.

   Молим Ти се, благослови душата и духа на тоя народ, за да те хвали и слави през всичките векове на бъдещето.

   Амин

   Във Веригата молитвата се е казвала на колене.

    

   1. Молитвата за изцеление на болни братя и сестри:

    

   МОЛИТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ИЗЦЕЛЕНИЕ НА БОЛНИ

    

   Молитвата се отправя в сряда, събота и неделя в 7 и 9 ч. преди обяд, като се произнася и личното име на болния.

    

   Всеприсъствуващи Всеблаги Боже, в името на Господа, Който е говорил с раба Ти, да дойде ТВоето изцеление чрез нас – Твоите слуги, за слава на името Ти. Благодарим Ти, че си ни послушал. Ти си само наш Господ и, освен Тебе, другиго нямаме. Ти си, Който винаги можеш да изцеляваш и Твоето изцеление е здраве за душата и тялото. Възвърни задружното действие между ума и душата, между душата и тялото. Обърни източника на сърцето за добро и силите на тялото – за работа полезна. Нека този наш брат (сестра) . . . (произнася се името), които (която) страда, да приеме Твоята милост, за да можем ние всички да се радваме в проявлението на Твоята Любов, Благост и Сила.

    

   Амин.

    

   Мили приятели,

   Вероятно някои от вас вече са чули, че от вчера се намираме в тъй наречения “коридор” на затъмненията – първото е частично лунно затъмнение, което стана в компанията на силни негативни аспекти, а второто – ще бъде слънчево и ще бъде на 7 декември т.г. Енергетиката на тези затъмнения не е никак лека и предполага появата на различни трудности, конфликти, природни бедствия и много промени в личния ни и в обществения живот, затова ви предлагам да кажем и кратката формула, която се произнася през сложни ситуации от всякакво естество:

   “Всичко, което е добро, мога да приема.

   Всичко, което е добро, мога да приложа.

   Когато искам да направя някое добро, няма сила, която може да ми противодейства.

   Всичко мога да направя чрез живия Господ на Любовта, Който е създал всичко в света.

   Да се възцари Любовта, Мъдростта и Истината в нашите души.

   Така ние отваряме сърцата си за Господа, Който сега е между нас.

   Да се прослави Неговото Име.

   Амин.”

   (три пъти)

    

   Нека тази мисъл остане във вас при всички условия на живота ви, без да се страхувате.

    

   След гореизброените молитви  ви предлагам днес да прочетем беседата “Плачът”, а утре да прочетем още една беседа, за да бъдем в синхрон с другите братски групи, която ще видите на имелите си. 

    

          Ще завършим днешния наряд с благопожеланията на Учителя, които той е написал в едно писмо до сестра Елена Казанлъклиева и с Господнята молитва:

    

    

   София, 21.XI.1921 г.

    

   Любезна Еленке,

    

   “…За вашата работа ще ви кажа следното. Работете усърдно, но не се пресиляйте. Работете от Любов за Господа с всяко знание и мъдрост, които ви са дадени. Пазете дълбоко смирение, търпение, въздържание, самообладание. Дълбока вяра, силна надежда.

    

   Имайте пред очи само живата Истина, Великата Любов, която е Бог проявен в Христа. Имайте пред себе си жертвата на самопожертвувание. Дишайте дълбоко перемено, ту през едната ноздра, ту през другата. Сутрин започвайте с лявата, вечер с дясната. Дръжте пълна хармония с цялото Всемирно Братство. Учете всички на тази Любов, която носи здравие, щастие и блаженство. Тя, която отваря вратата на Новия Живот. При по-добро време може да ви пратим и някоя друга беседа за жените. Сега работете, туряйте здрава основа на Вечната канара Любов, братство, сестринство, единство.”

    

          Само Божията Любов

                         (Свещеният подпис)

    

   БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!

  21
  • Духовен наряд с групата на Мария Майсторова
   07:00 -09:00
   21.11.2021

   СУТРЕШЕН ДУХОВЕН НАРЯД ЗА 21 НОЕМВРИ – 7.00 ч.

    

   Обични братя и сестри,

    

   По изключение, днес ще направим и този наряд в Деня на християнското семейство като започнем с химна “Аум” и продължим с третия куплет на Лозинката:

   1. Молим се на Отца Нашего Небеснаго за идването на Царството Божие на Земята между человеците и в сърцата на верующите, и в душите на избраните. И да се тури в действие всяка Правда, всяка Доброта, всяка Любов, всяка Мъдрост и всяка Истина. И да се възцари Господ Бог наш и да се изпълнят думите на Господа: „Отец е благоволил да ви даде царство.“

   И да се всели Духът на Господа Исуса Христа между нас и да се изпълни предвечното намерение на Отца Нашего на Светлините и на Светлите Духове, Комуто да бъде Слава и Чест, и Поклонение сега, всякога и през всичките векове.

    

   1. Добрата молитва
   2. Утринната молитва на ученика:

    

   УТРИННА МОЛИТВА НА УЧЕНИКА

   Господи Боже наш,

   Душата ми е трепетна пред светлината на новия ден, който ме озарява. Благодаря Ти, че ме пробуди в ранина, когато Те слави разумният човек, птиците и чистите цветя. Благодаря Ти, че ми подаряваш и този ден живота и ме зовеш да продължа своята работа здрав и обновен.

   Благодаря Ти, че ми даваш условия да изпълня Добрата Ти Воля и да я изявя с любов и разумност, като послужа и на моите братя и сестри.

   Моля Те, дарувай ми присъствието на Благия Си Дух, да слушам като предан син Твоето ръководство и душата ми да не се отклонява от Закона Ти.

   Дай ми сили, будност и Любов да живея за цялото мое и общо повдигане на всички човеци, на всички същества и за идване на Царството Божие на Земята.

   Нека вечното слънце на Твоята Любов озари с виделината Си моята душа и душите на всички мои братя и сестри по лицето на Земята.

   Нека Твоята Любов, Мъдрост и Истина, Правда и Добродетел зацаруват в живота на човека.

   Нека всички човеци станат едно с Христа и светлите Ангели, едно с Теб и Великото Бяло Братство.

   Амин!

   1. Молитва за България

   Молитва за България

    

          Господи, Боже наш, Ти Който бдиш над света, чуй нашата утринна молитва, озари ни с лъча на могъщия Си Дух и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас. Укрепи в гърдите ни пламъка на Свободата и Правдата. Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи, достойни за своя славен род, за твоята велика Милост. Ти, Който Си вдъхновил за светли дела нашите духовни първенци; Ти, Който Си благославял меча на нашия воин и Си го водил към подвизи и величие, Господи, Ти няма да забравиш и нас. Простри десницата Си над нас, да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя – Твои верни, заседнали в своята земя по Твоя Воля. Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни. Дай на нашата скъпа Родина твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния успех, за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща към победа и възход, към могъщество и вечност, за Твоя слава!

   Амин.

   Мили приятели,

   Молитвеният наряд ще завършшм с молитвата за мира в семейството и с кратък текст, посветен на него  от Учителя:

    

    

   Учителя за семейството

    

   “За да можем да обикнем хората, БОГ създаде семейството – баща, майка, братя, сестри. И като обичаш тези видими форми, ти ще се научиш да манипулираш със законите на Любовта.

   “Здравословното положение на човешката душа”, стр. 446; 129

   Срещнеш един човек, който носи 50 кг товар на гърба си. Ако пожелаеш да вземеш 25 кг на своя гръб, за да му помогнеш, ти се жениш за него. Не искаш ли да му помогнеш, ти си свободен. Това е женитба в широк смисъл на думата. Това наричаме още и приятелство. Ако искаш да имаш син или дъщеря, и те трябва да вземат половината товар от гърба ти. Ако имаш приятел, и той трябва вземе половината товар. Който пожелае да стане господар или учител, също трябва да вземе половината товар. Такъв е законът в Божествения свят. При всички условия на живота ти трябва вземеш половината товар от гърба на своя ближен. Тоя закон има приложение във всички случаи на човешкия живот. Ако срещнеш човек с много Любов, вяра и надежда, ще вземеш половината от неговата Любов, вяра и надежда. Срещаш беден, болен човек, ще вземеш половината от неговата беднотия и болест. Пазете свещено тоя закон. Това изисква БОГ от всички.

   “Старото отмина”, стр. 18-19; 142

   Мъжът може да люби БОГА само чрез жената. Жената може да люби БОГА само чрез мъжа. Майката може да люби БОГА само чрез детето. Детето може да люби БОГА само чрез майката, учителят може да люби БОГА само чрез учениците. Учениците могат да любят БОГА само чрез учителя. Това са отношения, закони, които никой не може да измени.

   “Двете полушария”, стр. 209; 139

   Всичките ми опити са показали, законът е много верен: Каквото е отношението на сина към бащата и майката, туй определя неговата интелигентност. Отношението на нашата Любов към БОГА, към Природата, отношението на нашата Любов към нашите ближни определя нашата интелигентност.

   “Разумните ще разберат”, стр. 357; 120

   Човек трябва да изучи закона, който уравновесява или определя отношенията му с майката и с бащата. Той трябва да дойде с тях в споразумение, за да може да реализира своите идеи. И тъй, за да се приложи този закон, човек трябва да знае, че не е сам в живота. Каквато мисъл и да му дойде в главата, той трябва да помни, че е във връзка с живата Природа.

   “Свободни движения” стр. 66; 35

   Когато Мъдростта има надмощие в дома, ражда се момче. Когато Любовта има надмощие – ражда се момиче. Това показва, че децата не се раждат произволно, но по известни закони.

   “Израз на живота”, стр. 152; 72

   Ако майката и бащата се повдигат, с тях заедно се повдигат синът и дъщерята. Ако родителите се понижават, и децата се понижават.

   “Малките величини”, стр. 185; 192

   Когато в един дом момичетата са повече, майката има условия за по-дълъг живот. Ако момчетата са повече, бащата има условия за по-дълъг живот… Ако мъжът и жената живееха правилно, хармонично, във всеки дом щяха да се раждат само по едно момче и едно момиче.

   “Голямото благо”, стр. 18, 19; 77

   Като срещна един човек, аз разглеждам главата му и от нея вадя заключение за неговите уши, брада и вярвам в тях. Моите отношения към него са нормални и неговите отношения към мен са нормални. Не може да има недоразумение между него и мене, не може да има никакво неразбиране: същият закон важи и за дъщерята, и за сина.

   “Първото място”, стр. 166; 109

   Има едно изречение, което казва: “Храни мома, да не е в дома.” Въобще бащата и майката искат да задържат сина в дома, а дъщерята да изпратят навънка. Това е един закон. Това не е изпъждане, това става постоянно в живота. Семето, което се посажда в земята, това е момъкът, който остава вкъщи, а момата, която изпраща, това е плодът, който слиза от дървото.

   “Трите вида съзнания”, стр. 84; 205

   Когато синът или дъщерята измени отношението си към майка си, в ума й настава тъмнина, на слънчевия възел усеща тежест, стягане и докато отношенията не се подобрят, тъгата не напуща не само майката, но и целия дом.

   “Отличителна черта”, стр. 84; 92

   В желанието се да се усъвършенства, човек иска да расте, да придобива знание и опитности. Това виждате в детето, което постоянно поглежда към дядо си и казва, че иска да стане като него. То разсъждава правилно. Като вижда, че дядо му знае много неща, то се стреми към неговите знания. Обаче дядото не мисли правилно, вследствие на което между него и детето не става правилна обмяна. Ако обмяната е правилна, дядото ще се подмладява, а детето ще поумнява. Като не разбира този закон, дядото казва: “Синко, ще остарееш като мене, и нищо няма да придобиеш.” Ако човек остарява и нищо не придобива, той не е разбрал живота.

   “Разумни отношения”, стр. 49; 93

   Аз бих желал истинският българин да се върне като този син (бел. ред. блудният син) и да каже на баща си: “Татко, съгреших и искам да бъда Твой слуга.” Бих желал да видя повече такива свещеници. И моето сърце ще се радва за тях – бих се радвал, както никога! А сега всички викат: “Как, този син ние не можем да го търпим!” Христос още не е в нас. Да не хранят никаква омраза – това е велик Божествен закон, това е блудният син.

   “Блудният син”, стр. 51-52; 201

   Ако дъщерята иска да продължи своя живот, тя трябва да обича баща си, а не майка си. Синът пък трябва да обича майка си. Така върви законът. Братът и сестрата пък отделно ще се обичат.

   “В начало бе Словото”, стр. 212; 140

   Майката и бащата обичат детето си, само когато то мяза на тях или на някого от техния род. Няма ли нещо общо с тях, те го държат далеч от себе си. Това е закон, който се отнася до връзките на всички хора.

   “Външни линии на красотата”, стр. 86; 74

   Детето не може да бъде по-умно от родителите си, нито ученикът по-горен от учителя си. Щом е така, почитайте се един други.

   “Основна мисъл”, стр. 37; 94

   Слабият всякога пристъпва към силния, но не силният към слабия. Ако бащата пръв пристъпва към детето си, от последното нищо няма да излезе. Първо детето трябва да пристъпва към баща си. После и бащата може да пристъпи към детето си.

   “Правилни връзки”, стр. 24; 84

   Във всеки дом ще има само две деца, едно момиче и едно момче, а не както сега по десетина деца. И този дом трябва да има три стаи, и кухня, и една градина, да си имат всичко от каквото се нуждаят. Този ще бъде първият социален закон.

   “Плод стократен”, стр. 271; 125

   Всички спрямо домашните си бъдете справедливи, а не меки. Там, гдето те искат да ви противопоставят на някой Божествен принцип, вие се поставете диаметрално против тях, защото могат да ви убеждават в нещо и да ви карат да извършите нещо, което е против Волята Божия. Колкото до тяхното спасение – за спасението на домашните ви, не се безпокойте, защото законът е такъв, че щом се повдигнат вибрациите у вас, тогава, и те, домашните ви ще се ползват.”

    

   Молитва за мир в дома и семейството

   Боже на любовта, на мира и на дълготърпението!
   Помогни на всички нас, които живеем в тоя дом
   и сме свързани чрез родство и чрез вярата в Тебе,
   да пребъдваме винаги в дълбок мир, в съгласие, в разбирателство и любов.
   Умножавай дълготърпението ни, както Ти Сам, Господи, си дълготърпелив
   и когато грешим, не ни наказваш според праведния Твой съд.
   Укротявай и в благост превръщай нашите раздори и гнева ни,
   за да не би злото да се усили, да причини тежки вреди, да помрачи душите ни
   и да раздели тия, които трябва да живеят под благословения от Тебе покрив на нашия дом.
   Ти, Който всичко прощаваш, премахни всяко злопаметство от нашите сърца
   и ни дай да бъдем бързи в прощаване и в примирение.
   Отстрани с Твоята могъща десница причините на всяко несъгласие, раздор или вражда
   и внедри дух на кротост и на обич в сърцата на всички нас, за да бъдем благословена домашна челяд, която напредва във всяко добро за Твоя слава – Отец, и Син, и Свети Дух. Амин.
    

    

    

    

   СВЕТЪЛ И УСПЕШЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!

    

   БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

    

  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  • Духовен наряд с групата на Мария Майсторова
   10:00 -12:00
   28.11.2021

   ДУХОВЕН НАРЯД ЗА 28 НОЕМВРИ – НЕДЕЛЯ

   10 ч. сутринта – голямата зала на Розовата къща

    

    

   ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

    

   Като начало на днешната ни среща ви предлагам да си припомним незабразавимите съвети на Учителя от беседата “Царският път на Душата”, които винаги са ни вдъхновявали в общата ни братска работа:

    

   Съблюдавайте следните четири неща в живота си:

   Пази свободата на душата си, силата на духа си, светлите мисли на ума си и добрите чувства на сърцето си!

    

   Гледай на добрите си постъпки като на скъпоценни камъни, които си придобил в живота си! Те са награда на твоя живот.

   Радвай се повече на Пътя на Светлината, в които ходиш, отколкото на изгубения път на тъмнината, който си напуснал!

    

   Помнете: Царският път на душата е добрата мисъл на духа.

    

   Радвай се повече на малкото, което расте и се увеличава, отколкото на голямото, което се смалява и изхабява.

    

   Когато Слънцето изгрява, светлината се възцарява.

   Когато Слънцето залязва, тъмнината се въдворява.

   Съблюдавай разумния порядък на Божествената Душа, в който силата предшества свободата; свободата предшества светлата мисъл; светлата мисъл предшества добрите чувства; добрите чувства предшестват добрите постъпки. По този път се постига щастието, което търсиш.

    

   Помни и не забравяй:

    

   Ти не си пратен на земята да глождиш изоставените кости на твоите предци.

   Всяка разумна душа има своето определено място в света.

    

   Бъди благодарен на това, което ти е дадено!

   Изплитай своето благоденствие тъй, както паякът изплита своята мрежа.

    

    

   И озарени от Божественото Слово да продължим с Добрата молитва и с формулата:

    

   Всичко, което е Добро мога да приема;

   всичко, което е Добро мога да приложа.

   Когато искам да направя някакво Добро

   няма сила, която може да ми противодейства.

   Всичко мога да направя чрез Живия Бог на Любовта, Който е създал всичко в света!

    

    

   Духовният ни наряд ще продължи с беседата “Аз ще го възкреся” и ще завърши с Господнята молитва.

    

    

   БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!

  29
  30
  декември
  декември
  декември
  декември
  декември

  Създадохме sinarhia.com за вас, защото вярваме, че:

  Братство се гради не с устави и договори, а с Любов.

  Истинското Християнство изключва власт на едни хора над други.

  Само безкористната работа е работа за Бога.

  Е добре да прилагаме Учителя, а не да го предаваме.

  Център на нашето обединение трябва да бъде Христос.

  Единението в Любовта прави силата.

  Ако споделяте нашите възгледи, добре дошли сред нас! 🙂

   

  Close