Новини

Добре дошли, приятели :)

Една малка стъпчица към Епохата на Любовта

Мили приятели, щастливи сме да ви представим новия сайт sinarhia.com, който вярваме, че ще бъде полезен за нашето повсеместно обединение – между всички братя и сестри, които се чувстват част от онова Небесно Братство, глава на което е Христос.

Тук ще можете да намерите информация за предстоящи братски събития – концерти, лекции, семинари, събори и други светли инициативи, които се задават през идните месеци.

Освен това,  с оглед на факта, че във все повече градове с ентусиазъм се прилага метода от Учителя за самоорганизиране в Братството, тук ще бъде оповестявана информация за предстоящи срещи на четирите съвета в различните населени места, както и за бъдещи проекти, възможности за взаимопомощ и общи молитви.

Sinarhia.com е едно малко камъче от Новия Йерусалим, който всички Христови ученици градим. А той ще бъде изграден от най-фината материя, която не може да бъде разрушена – от Любовта между хората.

С думите на Учителя: „Христос казва на учениците си: „Идете и проповядвайте това учение, и аз ще бъда с вас до скончанието на века.“ – Защо отиде Христос на небето? – Да разбере нещо за новата земя, която сега се устройва. Той искаше да види новата земя, която Бог създава за своите възлюбени. От 2000 години Христос изследва новата земя – новият Йерусалим, дето ще се преселят праведните. Това означава стихът: „Дето съм аз, там ще бъдете и вие“.“ („Напразно ме почитат“, 11.05.1924г.)

Затова всяка крачка, която днес правим за нашето обединение по Любов (към Бога и към нашите ближни), е триумф за Христос и директна загуба за тъмните сили. Всяка малка стъпка към общочовешко братство приближава всички нас към Новото Небе и Новата Земя, където ще царуват Любовта, Мъдростта, Истината, Справедливостта и Добродетелта.

Sinarhia.com е и нашият отговор на силите, които работят чрез принципа „Разделяй и владей“ и (често слагайки си сами етикет с името на Учителя) полагат огромни усилия първо да ни разделят, а после да ни казват какво можем и какво не можем да правим. В епохата на Водолея този модел просто няма как да работи и да даде добри плодове, и това става все по-очевидно за всеки, който с Любов възприема света около нас. Но нека не забравяме, че не може да има Любов без Мъдрост и Истина.

Както нашият благ Учител ни учеше: „Тогава и аз ви питам: можете ли да живеете без Любов? (– Можем) Да, без Любов ще имате живот, но ще страдате. Можете ли да живеете без Мъдрост? (– Можем.) Да, без Мъдростта ще имате знания, но глупости ще вършите. Можете ли да живеете без Истината? (– Можем.) Да, без Истината ще имате свобода, но в робство ще изпадате.“ („Твърдост, смелост, изпълнителност“, 25.11.1923г.)

И в критично важните времена за бъдещето на човечеството, настава време да обединим нашите сили и да работим рамо до рамо на Божията Нива.

Да накараме Учителя да се гордее с нас.

Да живеем като братя и сестри, а не като властващи и подчинени.

Да изпълним Христовите думи:

„Знаете, че князете на народите господаруват над тях, и велможите властвуват върху им.

Между вас обаче няма да бъде тъй, но който иска между вас да бъде големец, нека ви бъде слуга.

И който иска между вас да бъде пръв, нека ви бъде раб, както Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи и даде душата Си откуп за мнозина.“  (Матей 20:25-28)

И нека помним на какво ни учеше нашия обичан Учител:

„Новият живот във вас ще дойде и ние ще започнем да живеем според законите, които работят вътре в Любовта. Туй сега не е в противоречие. Ако искате закон, закон има в света, долу в София. Който иска закон – в София, който иска Любов – да дойде тука. Но тук да искате да турите закона, не може. Ако искате в София да турите Любовта, не може. София ще си бъде София, Изгревът ще си бъде Изгрев, туй го разберете. По закон – долу, по Любов – тука.“ (По закон и по любов“, 21.09.1938г.)

 

Амин и Слава Богу.

Покажи още

Един коментар

  1. Тео, логото на страницата е направена много професионално! Поздравления!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close