Новини

Призив за подкрепа за едно братско дело

Здравейте, приятели, пиша от името на просветния съвет на софийската братска група.

На нашата отминала среща, за която писах в предходна публикация в този сайт, взехме решението да работим за разпространение на Словото на Учителя сред хората извън братските среди, защото сред основните ни задачи е именно това Учение да достигне до българския народ.

За тази цел едно от многото мероприятия, над които имаме желание да работим, са публичните четения на неделни беседи. По това начинание ще действаме в тясна връзка с варненския просветен съвет, с който сме в много топли отношения, и който пръв стартира тази светла инициатива. Тя включва и всеки месец отпечатването на четената беседа на много красиви и стилни книжки. Сестра Стела Рускова (координаторката на просветния им съвет) ми писа:

„Разбира се, че е прекрасно да сме заедно в тази инициатива! И книжки ще отпечатаме! (…) Сега ти много ме зарадва, направо ми просветна при мисълта, че не сме изгубили София за съвместна работа и проекти! Защото в София има много добри, умни и енергични хора, с които можем да направим наистина запомнящи се неща, и то под покровителството на Светлите същества! 😇🌷🌼 (…) Сега правя книжката, обикновено излизат по около 1.10-1.12 лв. с ДДС, зависи колко ще поръчаме. Колкото повече, толкова по-евтино.“

Във връзка с това, ако желаем да се включим и някой усети импулс да подпомогне това начинание, ще бъде хубаво в рамките на няколко дни да съберем задружно някаква неголяма сума (напр. 120лв за 100бр. книжки + доставка), и да направим един хубав и безкористен подарък (книжка + светъл пример) за нашите братя и сестри в София  За Слава Божия 

П.С. Макар че тази инициатива бива инициирана по линия на просветния съвет, обявявам я публично тук, тъй като четирите съвета са части от един общ организъм и ако дори само един орган в него няма условия да се справя със своите задачи, за останалите също ще бъде неимоверно трудно да функционират плодотворно.

Ако някой усети импулс да съдейства финансово за реализирането на това начинание, може да пише тук в коментарите или на лични съобщения и всяка помощ е добре дошла – размерът ѝ е без значение, стига да е от сърце.

Най-удачният вариант е даренията да се изпращат (с нужното уточнение за какво са предназначени) директно на Стела Рускова, която организира отпечатването на книжките.

Това може да стане по два начина (засега):

1. Чрез запис по куриер: до Офис на Еконт – Червен площад, ул. Цар Асен 50, Стела Петрова Рускова, 0886 567 104.

2. На банковата сметка на Фондация „Слово“:

В лева: BG78RZBB91551006752162

BIC: RZBBBGSF,

Райфайзенбанк Варна, бул. Вл. Варненчик 68

Тъй като за нас прозрачността е от първостепенна важност, Стела изрично уточни за преводите към фондацията: „Като отпечатам книжката, снимам документа (фактура, описание на услугата, касов бон) и изпращам на евентуалните дарители за конкретната кауза. 🌷☀️

Благодаря на всички отзовали се от името на просветния съвет на братската група в София, работеща според заръките на Учителя, дадени през 1921г. под името „Четирите съвета“! 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close