Новогодишен празничен наряд с групата на Мария Майсторова

View Calendar
03.01.2022 07:00 - 09:00

НОВОГОДИШЕН ПРАЗНИЧЕН НАРЯД ЗА 3 ЯНУАРИ 2022 ГОДИНА

 

“Аз слизам в Словото само заради моите истински ученици и заради тези, които ще Ме следват като Истина, а не като думи и понятия… Вървете в най-великия Път – пътят на ученичеството…”. /Из „В храма на Учителя“/.

 

ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

 

Реших да започнем първия ни наряд днес като начало на новия ни духовен живот при Новолуние и при много хармонични звездни аспекти. А темата за ученичеството и за Школата на Учителя ще бъде изцяло обект на учебната ни дейност през юбилейната 2022-ра година.

“…Съвременните хора се оплакват, че не им достига нещо. Какво не им достига? Правилно разбиране на нещата и прилагането им навреме и на място. Наистина, и най-хубавите неща, криво разбрани и не навреме приложени, причиняват големи пакости и нещастия…

Често се говори за греха и мнозина се запитват, коя е причината за проявяването му. Много причини има за съществуването на греха. Стремежът на човека да стане по-учен, по-силен, по-красив, по-богат от другите, става причина за проява на греха…

Не е лошо да бъде човек богат, учен, силен, красив, но той не трябва да се състезава с близките си, нито да очаква тяхното одобрение и награда. Ще бъдеш учен, богат, силен, красив за себе си. И като постигнеш желанието си, ще даваш от своето благо и на другите, без да очакваш нещо от тях…

Значи, причината за греха, за заблужденията се крие в самия човек, а не вън от него. Ще кажете, че грехът и злото се крият в лошите духове. Какво са лошите духове? Човешки духове. Като умре някой грешник или престъпник, той не престава да обикаля живите хора и да им нашепва, какво да правят, как да се проявят. Ново нещо ли ще кажат те?Нищо ново. С какъвто морал и разбирания са живели на Земята, такъв ще проповядват и от другия свят. Ще дойде някой дух при вас и ще ви нашепва, че не може да се живее без пари и без лъжа, че трябва да помислите за себе си.

Като слушате да ви се говори така, дохождате до заключение, че някой велик дух ви говори. Това е заблуждение. Великите и светите духове говорят по друг начин. Те напътват хората към Доброто, а не към злото…

Ако търсиш богатството, силата, знанието, красотата, здравето само за себе си и за своите близки, ти си на крив път. Тези блага водят към заблуждения. Знанието, богатството, силата, красотата са реки, които минават край всички хора. Всеки ще задържи от водата им толкова, колкото му е нужно. Останалото ще пусне да тече свободно, да пои градините на всички хора.

Рече ли да тури бент на водата, да я задържи само за себе си, той ще причини пакост и на своя дом, и на близките си. Който мисли само за себе си, изпада в противоречия и заблуждения, от които не може да се освободи с векове. Да живееш само за себе си, това е външното, механическо разбиране на живота.”

Откъс от „Утринното слово“на Учителя, държано на 1 март, 1936 г.

 

ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

 

Нека Новата 2022 година донесе на всички ни чисти помисли, мъдрост истинолюбие и добротворство, за да ни бъде по-смислен и радостен животът, както повелява 22-ри аркан от Тарото и дава ясна характеристика на тази година, а именно да изберем възходящия път на духовния прогрес, за да се прояви Божественото сърце в нас и да не паднем в бездната на безумието и глупостта!

 

Ето защо за новата 2022 година си обещайте…

 

 • Да бъдетe толкова силни, че нищо да не може да наруши душевното ви равновесие!
 • Да говорите за здраве, щастие и благополучие с всеки, когото срещнете!
 • Да накарате вашите приятели да се чувстват специални и ценени!
 • Да гледате от слънчевата страна на всичко и да осъществите оптимизма си!
 • Да мислите само за най-доброто, да работите за най-доброто и да очаквате само най-доброто!
 • Да бъдете точно толкова въодушевени от успеха на другите, колкото и от вашия собствен!
 • Да забравите грешките от миналото и да наблегнете на по-големите постижения от бъдещето!
 • Да имате жизнерадостно изражение по всяко време и да дарявате с усмивка всяко живо същество, което срещате!
 • Да отделите толкова време за самоусъвршенстване, че да нямате време да критикувате другите!
 • Да бъдете твърде неограничени, за да се безпокоите; твърде благородни, за да се ядосвате; твърде силни, за да се страхувате и твърде щастливи, за да позволите присъствието на неприятности в живота ви!

 

В този ред на мисли бих ви посъветвала да си водите дневник на Душата, така както Учителя си е записвал в своето тефтерче съкровените си мисли всеки ден, за да бъдете винаги винаги в синхрон с повелите на душата си, за да съхраните чистотата й.

 

Предлагам първият ни наряд за новата година да започнем с песента “Бог е Любов” и химна Аум. А след тях да произнесем следните молитви:

 

 1. Добрата молитва

 

 1. Красивата молитва

 

   Господи, Боже, направи ни твърди к ато диаманта, за да станем основание на Новата вселена. Направи ни като стълбове в Твоята жива църква, за да възприемаме Божественият живот за другите. Освети ни със силата на Святия Си Дух, за да можем чрез Словото, мисълта и делото да събуждаме заспалите души. Разкрий в нас, милий Боже, Божествената Си същност, помогни ни да се сдобием със Силата, за да познаем Истината, да ходим в пътя на светлината, за осъществяване на плана Ти и за дохождане на Царството Ти тук на Земята!

Амин.

Молитвата е дадена пред група от десет ученика.

 

Молитва на Ученика


Пътя на Истината избрах.
Ще ходя В Истината Ти.
Научи ме. Господи, и Води ме В Пътя Си.
Проводи ми Виделината и Истината Си,те да ме Водят.
Придай ми вяра.
Вярвам, Господи!
Амин

 

Молитва за България

 

         Господи Боже наш, Ти, Който бдиш над света, чуй нашата утринна молитва. Озари ни с лъчите на могъщия Си Дух и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас. Укрепи в гърдите ни пламъка на свободата и правдата. Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи, достойни за своя славен род, за Твоята велика Милост.

Ти, Който Си вдъхновявал за светли дела нашите духовни първенци. Ти, Който Си благословил меча на нашия воин и Си Го водил към подвизи и величие, Господи, Ти няма да забравиш и нас. Простри десницата Си над нас, да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя – Твои верни, заседнали в своята Земя по Твоята Воля.

Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни. Дай на нашата скъпа родина твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния устрем, за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща към победа и възход, към могъщество и вечност за Твоя слава!

Амин!

 

И да завършим с 91-и псалом, и с Господнята молитва.

 

Да благодарим на Учителя за добрите условия, които ни е разкрил, за да се учим от Словото Му и да го прилагаме в живота!

 

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ВДЪХНОВЕНИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close