Без категорияМатериалиНовини

Виртуална Синархия с Мария Майсторова – 18. април, 16.00 ч.

Мили приятели,

Предлагаме ви днес да започнем с песента „Бог е Любов“. И да продължим с молитвата на Данаила /61 стр. от молитвеника/.

На вашето внимание представяме и откъс от две писма на Учителя до едни от първите му ученици – П.Киров и Тодоров. И до всички приятели, които звучат много актуално и днес:


Варна, 17 апр[ил] 1899 г.

Люб. пр. Киров и Тодоров,

Господ ни е съобщил много неща, и то все добри. Ние очакваме сега Неговото Слово, Което, кога дойде, ще разбуди всички.

Желая да зная как сте? Бодри ли сте духом, а и пламенни в молитва?…Времената са зрели, положението е сериозно“. Словото Божие иде с голяма сила; когато пристигне, ще има чудно движение навред. Няма да стоим вече за дълго време в тоя свят, ще трябва да се освободим от неговото робство. Промените, които идат да з[а]емат място в живота, ще бъдат чудни във всяко отношение. Ние всички ще се променим и ще придобием онова, за което сърцето ни ламти и душата ни жадува. Благодатта Божия ще ни осени и Неговият Дух ще ни изпълни със Своето присъствие и Господ Сам ще ни е ръководител. Този народ ще трябва да чуе Словото Господне и като Го чуе, да се стресне.

България ще трябва да се посети лично.

Ваш верен: П. К. Дънов


И второто писмо – До всички приятели


ПИСМО ОТ УЧИТЕЛЯ ДО ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ
15 април 1924 г., София

До Всички приятели,

Онова, което внася живот в душата е Божията Любов на Духа; Онова, което внася в душата светлина и знание е Божият Дух на Мъдростта; Онова, което внася свобода и радост в човешката душа е Божията Истина. Туй безграничното обгръща ограниченото и го подкрепя.  Бог е туй, от Когото всичко добро и благо излиза и пълни страдующите души на Земята с мир и утеха с вяра и надежда в светлото бъдеще. Бог е винаги на страната на слабите. Ходете всички в съвършената чистота на живота, пълни с Духа на благостта. Всичко Господ ще обърне да работи за добро на онези, които вършат Неговата воля. Няма скрито нещо от Неговото око. Бодри, умни, весели, благи, добри, трудолюбиви в доброто. Ходете в пътя на живота. Любовта, Мъдростта и Истината Божия да пребъде с вас всички сега и всякога.

Свещеният подпис

Следва беседата КРЪСТЪТ,
а накрая формулата – „Бог толкоз възлюби света, щото даде Сина Своего Единороднаго, за да не погине всеки, който вярва в Него, но да има живот вечен.“

Вдъхновено, мирно и възобновително посрещане на Възкресението, мили Приятели!

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close